بطور طبیعی میزان متعادل تعریق به کاهش درجه حرارت بدن کمک می نماید ولی در بعضی افراد غدد عرق دارای فعالیت بیشتری می باشند و این موجب ایجاد بوی نامطبوع و ظاهری نامناسب بویژه در فصول گرم سال می شود. تفاوت این وضعیت با پر کاری تیروئید در این استکه در پرکاری تیروئید تمام بدن دارای درجاتی از افزایش تعریق می باشد ولی در این افراد نقاط خاصی از بدن مثل کف دست و پا و یا زیر بغل دچار تعریق شدید می شود که ناشی از هیجانات روحی و استرس می باشد و به این حالت هایپرهیدروز گفته می شود. تفاوت دیگر در نوع تعریق است که در این وضعیت تعریق بصورت سرد حس می شود و در پرکاری تیروئید بصورت گرم احساس می شود. درمان افزایش تعریق با روش بوتاکس زیر بغل در اینجا شرح داده شده است.
بوتاکس از طریق تاثیرات آنتی کولینرژیک و تاثیر آن بر غدد برون ریز ترشح کننده عرق تاثیر خود را اعمال می کند. تزریق در عمق درمیس به فاصله ۱٫۵ سانتی متر از یکدیگر انجام شده و برای کاهش درد از کمپرس یخ و کرم های بی حسی از قبیل EMLA استفاده می شود. ۵ تا ۷ روز بعد از تزریق تاثیر بوتاکس شروع شده و تعریق در این نقاط متوقف می شود . مدت زمان تاثیر بوتاکس برای کاهش تعریق طولانی تر از تاثیر آن بر عضلات صورت می باشد که این بدلیل اثر طولانی تر بوتاکس بر روی غدد عرق می باشد. بعنوان مثال زمان تاثیر متوسط بوتاکس برای خط اخم حدود ۴ ماه می باشد ولی در مورد درمان هایپر هیدروز این زمان ۶ ماه می باشد هرچند که در بعضی از افراد تا یکسال هم طول می کشد. بعد از تزریق ممکن است بطور موقت عضلات دست بویژه در ناحیه شست دچار ضعف شوند که این موضوع موقتی است و بعد از مدتی برطرف می شود. انجام لیزر موهای زائد در زیر بغل ، موم انداختن و استحمام با آب داغ و انجام ورزش های سنگین تا ۲۴ ساعت بعد از تزریق بوتاکس غیر مجاز است که این زمان برای کاهش التهاب و تورم در ناحیه می باشد.
علت تعریق بیش از حد در بدن در اکثر موارد وجود زمینه ارثی می باشد هر چند که در موارد کمتر ممکن است عوامل هورمونی مثل پر کاری تیروئید ، پاراتیروئید و یا دیابت در بروز این عارضه دخیل باشند. تعریق بیش از حد در ناحیه کف دست بویژه در شرایط پر استرس و محیط های شلوغ و در زمان دست دادن با دیگران موجب افزایش استرس فرد می شود. افزایش تنش و اضطراب به نوبه خود موجب تحریک سیستم سمپاتیک شده و علاوه بر افزایش ضربان قلب و تند شدن ریتم تنفس ، فشار خون بالا رفته و نهایتا عرق کردن نیز بیشتر می شود و این چرخه معیوب همچنان تکرار شده و میزان تعریق افزایش می یابد. اولین خط درمان برای کنترل این حالت کاهش استرس با تنفس عمیق و ریلاکس کردن عضلات بدن است. مرحله دوم مصرف داروهایی است که موجب کنترل سیستم سمپاتیک می شوند.داروی پروپرانولول از گذشته بعنوان مهار کننده سمپاتیک استفاده شده است و از بروز سیکل معیوب افزایش استرس جلوگیری می کند. محلول الکلی آلومینیوم کلراید ۲۰ تا ۲۵درصد درمان موضعی دیگری است که برای کاهش تعریق مورد استفاده قرار می گیرد، که ایراد این دارو ایجاد حساسیت و ریختگی شدید پوست می باشد. داروهای آنتی کولینرژیک مثل پروپانتلین و اکسی بوتینین نیز مورد استفاده قرار می گیرند که بدلیل عوارض آن ها از قبیل خشکی دهان و کاهش حرکات دستگاه گوارش استفاده از آنها محدود شده است. راه حل دیگر تزریق بوتاکس در موضع می باشد که مورد تایید FDA قرار گرفته است و برای زیر بغل ، کف دست و پا انجام می شود.